tiistai 15. maaliskuuta 2011

Kevään kunniaksi uusi blogi

Kevään kunniaksi Jane ja Jekku avasi uuden treeniblogin josta löytyy myös perustiedot koirista sekä valokuvia ja videoita. Vanhat kotisivut hävisivät bittiavaruuteen, kun uuden tietokoneen myötä en pystynyt niitä enää päivittämään (tai siis en osaa päivittää niitä uusilla ohjelmilla ja vanhaa en saa enää asennettua koneelle).

Kovien pakkasten jälkeen kevät alkoi täydellä tohinalla. Pari viikkoa lämpötila huiteli  0 paremmallakin puolella ja näyttikin jo epäuskottavasti siltä että lumet rupeavat sulamaan. Mutta ei nyt sentään vielä maaliskuussa... Viime viikon lopulla saapui vuorokauden mittainen tuisku, jonka jälkiä kolasin pihasta pitkin viikonloppua.  Mutta keväistä on silti. Tuiskun jälkeen tuli aurinko ja pakkasyöt, mutta päivällä aurinko lämmittää ihanasti. Ainakin välillä, kun ei pohjoistuuli puhalla täydellä puhurilla. Katolta roikkuu jääpuikot ja lumikuormat siihen malliin, että pitää vähän katsella mistä kohtaa kulkee ettei tule yllätyksiä niskaan.



Lintulaudan vakiporukkaakin kuvasin, osa on aika pulskassa kunnossa :)



Lumitöiden ohella on vähän treenattukin. Toissa viikonloppuna hakuiltiin Tassuvaarassa sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantaina oli todella kova, puuskainen tuuli. Tarkoitus oli viritellä pressuja ja lakanoita valepiiloiksi, mutta eihän niitä saanut pysymään paikoillaan millään. Piiloina oli sitten kevythäkki ja normaali häkki sekä tassuvaaraa reunustavat lumikinokset. 4 maalimiestä: 1) lumikinoksen takana, 2) häkki- (vale)piilon takana kinoksessa, 3) kevythäkissä, 4)kinoksen takana. Kaikki umpirulla-ilmaisulla hyvin uhkarohkeasti. Meni kuitenkin hyvin, yksi pieni moga tuli, mutta ei mitään vakavampaa. Toisella pistolla Jekku kävi tarkistamassa  tyhjän häkin, kääntyi jo tulemaan minua kohti ja kun huusin vähän liian innokkaasti "hyvä" otti rullan suuhun. Tässä vaiheessa kävi vielä kamalilla kierroksilla (oli lämmitellyt itseään katsellessaan edellisen koiran treenejä autosta), joten ylikuumenemisen piikkiin meni tuommoinen tutittelu. Muilla pistoilla ei ollut mitään ongelmaa.

Sunnuntaina jatkettiin samalla systeemillä. Nyt 1. ja 4. maalimies suorapalkalla, muut ilmaisulla + näytöllä, rulla roikkui "vapaasti saatavilla "koko ajan. Intoa, kierroksia ja vauhtia oli niin että hirvitti, mutta hyvin se meni. Tarkisti tyhjät piilot, jatkoi etsimistä kun ei niistä löytynyt mitään. Yhdellä pistolla palasi vähän takaisin maalimiehelle selvästi tarkistamaan että olisko kuitenkin suorapalkkaa joten hyvin näyttää suorapalkka-treenien opit menneen perille. Lauantaina palkkoina oli Jekun lempileluja, joten sunnuntaina kierrokset oli entistäkin korkeammat mikä ei kuitenkaan haitannut, Jekku osaa nykyään keskittyä kovassakin vauhdissa :)

Tottista/tokoakin on treenattu hallissa ja kentällä. Niissä ei nyt mitään ihmeempää. Tunnari on Jekulla vaihteeksi ihan sekaisin. Sitä ei treenattu pariin viikkoon ja viikonloppuna kotipihassa ei omaa meinannut millään löytyä (oli pikkaisen hangessa piilossa). Tämä aiheutti jonkinlaisen paniikin ja Jekku rupesi nostelemaan vähän jokaista ja toikin sitten mitä sattuu. Eilen sama homma, vaikka jätin etualalle 2 makkaranpalaa, ryntäsi hirveällä faartilla, levitti kellotaulun muodossa olleet kapulat kaaokseen, klähmi vähän jokaista ja muistaakseni kuitenkin toi oman. Otin uudelleen ja nyt homma oli vähän asiallisempi. Otin vielä kolmannenkin kerran ja se oli jo sitten ihan ok. Ruututreeniä on jatkettu molempien kanssa. Jane menee jo ilman makupaloja, mutta kosketusalusta pitää vielä olla, muuten helposti hortoilee kulmamerkiltä toiselle. Jekku tahtoo ennakoida pysähdystä/kääntyä katselemaan että lentäiskö jo pallo, jos ei vie ruutuun palkkaa, joten jatketaan harjoittelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti