tiistai 22. heinäkuuta 2014

Osteopatiaa

Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna oli Rovaniemellä agilityn MM karsinnat ja urheilukoirien mukana tuli kaupunkiin myös osteopaatti. Satuin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja sain varattua ylijääneen osteopaattiajan Jekulle. Olipa aika mainio homma. Jännitti mennä Jekun kanssa käsittelyyn ja melkein itketti kun tultiin takasin. Niin oli hyvä reissu. Monta tarinaa olen kuullut kuinka selkävaivat ja kivut on osteopaatti taikonut pois, mutta kyllä se silti minua vähän hämmästytti. Jekun vaivoja ei taiottu kertakäsittelyssä pois mutta minua ihastutti se hienovarainen, hellä ja tarkka käsittely, jolla osteopaatti tunnisti ongelma-alueet ja myös paransi niitä. Ottaen huomioon että vuosien varrella 4 eri eläinlääkäriä ei ole kunnolla onnistunut sen paremmin tunnistamaan kuin parantamaankaan ongelmia. Jaana-Kaisa totesi heti kättelyssä että Jekulla on lanneselässä pahoja  ja vanhoja fasettilukkoja ja selkä pysyvästi virheasennossa. Liike koko lanneselässä, häntää myöden oli hyvin rajoittunutta, kipupisteitä oli paljon ja esim hännän nostaminen tuotti selvästi kipua. Kaikki minun kertomat oireet ja Jaana-Kaisan "diagnoosit" natsas täydellisesti ja oli valtavan helpottavaa saada vahvistusta ja vastauksia omille ajatuksille Jekun oireilusta. Kaikille on selitys eikä ne johdu sen enempään Jekun luonteesta kuin kummankaan meidän korvien välistä... Jekku antoi hyvin käsitellä, makasi ison osan aikaa jopa rennosti, tosin pitkään takajalat kippurassa, ilmaisi kyllä selkeästi kun sattui.

Jaana-Kaisa arveli että fasettilukot on syntyneet aikoja sitten trauman seurauksena. Kun ne ei ole auenneet selkä on jäänyt pysyvästi virheasentoon ja "lukot" kapseloituneet ympärille kasvaneen kudoksen sisään. Tämmöisten kroonistuneempien lukkojen aukaisu on hankalampaa ja selkeästi myös kivuliasta kun "kapselin" sisällä kulkee myös hermoja. Jaana-Kaisa mainitsi että kipu on voinut olla iskias-tyyppistä hermokipua, mikä hyvin selittäisi mm Jekun takajalkoihin heijastuvan oireilun. Myös röntgenkuvissa näkynyt uusioluun muodostus lanneselän alueella sopii hyvin kuvaan, kroppa on kaikin puolin yrittänyt jäykistää rakennetta. Käsittelyssä useampi lukko napsahti auki ja heti käsittelyn jälkeen Jekku liikkui rennommin ja ryhdikkäämmin. Iltaa kohti Jekku vaikutti kuitenkin kivuliaammalta ja seuraavat päivät meni levossa kipulääkkeiden voimin. Nyt 3 viikkoa käsittelystä Jekku vaikuttaa todella hyvältä. Metsässä juoksee ja leikkii Jujun kanssa ja liikkeet on puhtaat.

Jekku kävi viime viikolla myös hierottavana ja sekin sujui paremmin kuin moneen vuoteen. Ainoastaan keskiselässä oli pätkä, joka oli jonkin verran kivulias mutta sekin selittyi lihaskireytenä. Jumit löysäs hyvin ja Jekku oli koko käsittelyn ajan rento ja rauhallinen. Uskomatonta :) Torstaina lähdetään ajamaan kohti etelää ja Jekku matkan varrella poiketaan Kauhavalla Jaana-Kaisan uusintakäsittelyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti