maanantai 14. toukokuuta 2012

Hakua ja jäljen tynkää

Lumet sulaa pikkui hiljaa ja lauantaina päästiin jo korkkaamaan Toramon hakuratakin.Ou jee. Kyllä oli taas kiva kyykkiä puun juurella maalimiehenä ja treenata Jekun kanssa metsässä. Jekun vuoro oli viimeisenä, joten se oli aika kierroksilla. Autolla heitin sille kourallisen nappuloita varvikkoon pikakeinona rauhottumiseen. Ihan kuin tää olisi toiminut, Jekku malttoi poimia ehkä puolet nappuloista, mutta mun mielestä kierrokset väheni ainakin 50% siinä syödessä :D 4 maalimiestä, joista 3 suorapalkalla ja 1 ilmaisu sekä 3 tyhjää. Varmuuden vuoksi rulla ylhäällä 3 ekan piston ajan, kun oli kevään ekat treenit eikä montaa treeniä keretä ennen EK koetta ja halusin minimoida kaikki epäonnistumisen riskit. Huoli oli kuitenkin turha, Jekku oli oikein pätevässä vireessä ja työskenteli kuin hakukoiran pitääkin.
Maalimiehet etsi ja löysi hyvin, ilmaisu + näyttö ok, tyhjät onnistui ensimmäistä lukuunottamatta hyvin. Ensimmäiselle lähti vinoon, enkä korjannut (??!??) Toisellekin lähti vähän huonosti, mutta nyt korjasin ja uusintaurityksellä tuli hyvä laatikko josta lähetin lennosta toiselle puolelle ja tämä oli oikein hyvä. Tällä pelillä pitäisi EK 1 hakuosuus olla selvää pässin lihaa.Voittajaluokan hakukoetta varten pitää treenata:
- suoria pistoja
- risteilyä
- pitkiä ratoja
- palkattomia maalimiehiä
- kohottaa kuntoa
- leikata turkki pois (se on tällä hetkellä järkyttävä, kuin näyttely colliella)

Sunnuntaina tein Mäntyvaaran esineruudun liepeille 2 janaa ja niiden vanhetessa tarkkuusruudun. Tarkkuusruudussa oli pieniä kauneusvirheitä; hieman liian vauhdikas aloitus (pitää treenata nyt kaikki pikkuruudut niin että Jekku on autossa tallaamisen ajan, tähän saakka suurin osa treenattu lenkkien yhteydessä ja Jekku viritetty/virittynyt ruutuun eri lailla) ja kuopiakin piti. Lantti löytyi kohtuu nopeasti mutta kun se kuopsastiin uuteen paikkaan niin uudelleen löytyminen kesti huomattavasti kauemmin. Janat onnistui hyvin. Oikaisi vähän ekalla ja tokalla meni toiseen suuntaan vinoon, mutta laitoin tämän puuskittaisen tuulen syyksi. Pääasia että ei ottanut takajälkeä ja  alku oli muuten rauhallinen. Kulmat hyvin ja keppi löytyi jäljen päästä. Iltapäivällä käytiin vielä Tassuvaarassa ottamassa lyhyt tottis. Lauran ja Kiran parina ilmottautuminen, josta Jekku paikallamakuuseen ja minä Kiralle henkilöryhmään. Tämän jälkeen Jekulle seuraamista ja kappas Jekku keuli ja oli lähdössä eteenmenoon. Eli edelleenkin Jekku on sitä mieltä, että paikallamakuun jälkeen tulee eteenmeno (ainakin silloin kun on pari suorittamassa samaan aikaan). Tältä haaveelta pitää nyt katkaista siivet. Henkilöryhmää otettiin myös, siinä piti käydä nuuhkaisemassa Annaa (joka oli lauantaina maalimiehenä), lisää tarvis tätäkin treenata. Luoksetulot oli ok, 2 kg kapulalla pari noutoa, nämäkin ihan hyvin kun vähän autoin pysähtymään ajoissa. Törmääminen kapulan kanssa on vielä aika herkässä.

Hypyt on tauolla ens viikonloppuun saakka. Keskiviikkona molemmat koirat kävi fyssarikäsittelyssä ja Jekun selkä oli tosi pahasti jumissa. Selkää ei saatu kerralla ihan kuntoon joten mennään ens keskiviikkona uudestaan. Jekulla oli myös koko oikea puoli kireä joten ollaan vissiin treenattu liikaa! Pitää ottaa työn alle opettaa Jekku kävelemään oikealla puolella hihnalenkillä niin tulis vastapainoa tottikselle. Hyppytreeneihin saatiin ohjeeksi verryttellä ja palautella mahdollisimman pientä ympyrää  juoksuttamalla. Vähintään 10 kiekkaa molempiin suuntiin. Täytyy muistaa muutenkin verrytellä kunnolla ennen ja jälkeen tottistreenien. Janella oli lonkan koukistajat jumissa, mutta muuten ei ihmeempää ja lonkatkin saatiin vetreiksi melko helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti