tiistai 14. toukokuuta 2013

Hakua jeeee!

Hups, kohta vuosi kulunut viime vierailustani täällä. Karhun näkeminen oli ilmeisesti niin iso juttu, että jäin ihan sanattomaksi loppuvuoden tapahtumista. Kaikenlaistahan sitä kesäkiireiden jälkeen vielä viime vuonna tapahtui. Treenattiin ja käytiin yhdet jälkikokeet syksyllä (joista ensimmäinen voittajaluokan 1-tulos plakkarissa). Loppukesästä-syksyllä Jekku oli kahteen otteeseen doping-karanteenissa Tardak-pistosten takia ja pitkään jatkuneet epämääräiset oireilut diagnosoitiin viimein eturauhasen aiheuttamaksi. Tästä syystä Jekku kastroitiin syys-lokakuun vaihteessa. Eturauhas-vaivat katosivat, Jekku muuttui iloisemmaksi, mutta myös aika tavalla rauhottui. Narttujen perään vouhkaamisen tietenkin loppui, mutta samalla Jekusta katosi jonkinlainen särmä ja en ole vieläkään ihan varma onko se hyvä vai huono asia. Toisina päivinä olen iloinen kun se on arjessa nyt paljon helpompi, kulkee rauhassa vouhkaamatta ja on paremmin kuulolla. Keskittyminen treeneissä on parantunut, stressaaminen ja ylikiihtyminen vähentynyt. Jekku ei ärsyynny enää kovin herkästi, mikä on tietenkin ihan kiva juttu. Ikä luonnollisestikin on tehnyt tehtävänsä myös.  Joinain päivinä kuitenkin melkein kaipaan vanhaa tulista Jekkua, vaikka luulen että tämä uusi rento Jekku on elämäänsä tyytyväisempi. 

Monet kerrat talven mittaa kuitenkin mietin että mitenkähän tämä rennompi ja joskus vähän laiskakin olemus vaikuttaa maastolajeihin. Haussa on ylivireisyyden aiheuttama sählääminen ja keskittymiskyvyn puute on ollut vuosien varrella iso ongelma joten odotin että sählääminen olisi vähentynyt. Mutta olisiko vire laskenut vähän turhankin paljon.  Hakutreenein päästiin reilu viikko sitten sunnuntaina ja toisen kerran helatorstaina. Sunnuntaina Norvajärven (saksalaisten hautausmaa) radalla 5 hengen voimin. Muistaakseni 5 maalimiestä ja1 tyhjä. Suorapalkalla 4 ja 1 kiintorullalla ilmaisu (tais kuitenkin mennä niin että vahingossa 3 oli suorapalkalla ja 2 ilmaisua). Jekku oli oikein hyvä, motivaatio 100% mutta ei yhtään yli, keskittyi, löysi, irtosi hyvin, ei tullut imaistuksi jäljille, ei mitään rullan suuhun ottoa tutiksi jne. En muista mitään negatiivista tuosta treenistä (ehkä olen jotain unohtanut....).

Helatorstaita meidän kanssa tuli viettämään Jekun Diva-siskon tyttö Pääsky (1v) sekä Paula. Paula oli juuri aloittanut hakutreenit Pääskyn kanssa ja tuli nyt treenaamaan meidän ryhmän kanssa koko päiväksi. Pääsky on vauhdikas ja taistelutahtoinen tyttö, hakuradalla jo kuin vanha tekijä. Jekun mielestä oli oikein kiva leikkiä sukulaistytön kanssa mutta Jane pidettiin varoiksi erossa teinitytöstä, joka ei välttämättä vielä osaa kunnioittaa matriarkkaa tämän arvolle sopivalla tavalla :DHakua treenattiin taas Norvajärvellä, sää suosi, ei satanut mutta ei ollut kuumakaan, joten vietettiin metsässä sitten lähes koko päivä. Muut otti 2 kierrosta, mutta Jekku otti yhden pitkähkön treenin. Tallattiin 300 m, maalimiehiä Jekulle yhteensä 6, joista 3 alkuun ja 3 loppuun ja väliin aika monta tyhjää. Kolme ensimmäistä pistoa MM+suorapalkka (ensimmäisellä ehti ottaa rullan suuhun, joten lähdettiin näytölle). Nämä oikein hyvin. Tyhjillä upposi syvälle, joka kerta ihan aavistuksen kaarsi eteenpäin, mutta kun sivutuuli painoi hajua radan alusta, tämän voisi tulkita tuulen alle hakeutumiseksi joten en puuttunut tuohon mitenkään. Hyvänkokoiset pistot, työskenteli reilusti eteenpäin. Taisin lähettää 3 kertaa keskilinjan yli ja joka kerta vauhdilla ja suoraan hyvälle pistolle, hoh! Neljäs MM oli keskilinjan lähellä kannon takana, ilmasu, seuraava toisella puolella 50 m:ssä ilmasu+näyttö ilman palkkaa (ei ongelmia!) ja viimeinen maalimies takakulmassa umpipiilon takana olevassa kivikossa. Jekku kävi tarkastamassa umpipiilon ja jatkoi etsintää :) Kerrassaan loistava vire koiralla, ei "väsähtänyt" missään vaiheessa, mutta ei toisaalta mennyt ylikään. Näiden 2 treenin perusteella vaikuttaa siis siltä että kastrointi ei ole tehnyt Jekusta laiskaa sohvaperunaa vaan samalla innolla, joskin paremmalla keskittymiskyvyllä se työskentelee. Meinasin jättää hakua vähemmälle ainakin nyt alkukesästä ja treenata jälkiä sen mitä treenataan. Mutta eihän me malteta mitenkään jäädä hakutreeneistä pois. Oli aivan hirveän kivaa, kiitos koko porukalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti