keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Voi VOI

Jekun kanssa käytiin lauantaina tokokokeissa Rovaniemellä, tuomarina Päivi Kivelä. Päätavoite oli tsempata itseni sellaiseen tilaan, että en kisajännityksessäni paineista Jekkua psykoosiin vaan saadaan molemmat rento ja mukava kisakokemus. Tuloksesta siis vähän niin kuin viis, vaikka tottahan 1-tuloskin olisi ollut mukava. Kisafiilis oli kohtuu hyvä, kertaakaan en kiristänyt hampaita tai otsaohimoa ja muistin myös palkata Jekun suorituksen jälkeen. Vähän oli Jekku epävarman ja väsähtäneen oloinen, mutta tais siskon-tytön 2-päiväinen vierailukin painaa jaloissa. 1-tulos jäi pisteiden valossa kauaksi, mutta toisaalta ei se monesta senttimetristä ja metristä sittenkään ollut kiinni. Pienellä (?) onnella olisi sekin ollut mahdollinen.

Pisteet ja seliseli-osio:

Paikallamakuu 9, piste meni kun sanoin käskyn myöhemmin kuin muut. Oho, en huomannut itse ollenkaan.

Seuraaminen 8, alku huono, loppua kohti parempi, sivuaskelissa törmäilimme.

Istuminen 9,5

Luoksetulo 7, seisominen ok, maahanmenossa asetteli itsensä ensin jonkinlaiseen istuma-asentoon, toisella käskyllä maahan. Luokse kaaressa ja jäi vinoon.

Ruutu 0, lähti hyvin ja ennätin jo ilahtua. Hätäilin itse stopin kanssa, Jekku jäi ruudun etuosaan ja meni (ilman käskyä) maahan ennen kuin kerkesin korjata. Etutassut pari senttiä ruudun ulkopuolella.

Estenouto 8, törmäsi vähän kapulan kanssa

Metallinouto 7,5 - heitin korkeassa kaaressa kapulan n. 6 m päähän, jonka jälkeen tuomari käski uusia heiton ja rokotti siitä 2 pistettä. Eli ohjaajan piikkiin nämäkin pisteet. Puoli pojoa meni hieman huonosta otteesta kapulasta.

Tunnari 6,5. Toi oman, mikä oli suuri ilon aihe. Mutta palautti ravilla pureskellen ja kieritellen suussa.

Kaukot 6, kuulemma hyvät vaihdot, ainoa vaan että liikkuu eteenpäin.

Kokonaisvaikutus 9, meidän työskentely oli tuomarin mieleen ja Jekku "belgiksi ihanan rauhallinen". Piste lähti siitä että katsoin joissain liikkeissä maahan kun annoin käskyn. Ei halunnut rokottaa liikkeissä, joten otti sitten kokonaisvaikutuksesta. No tämäkin on hyvä tietää, en olisi itse tuommoistakaan huomannut.

Pisteitä tuli 214, 5 ja 3-tulos. Spekuloin että jos ruutu olisi onnistunut kohtuu täydellisesti, olisimme olleet parin pisteen päässä 1-tuloksesta. Sitten olisi kyllä ruvennut harmittamaan  kapulanheitto-käteni, jonka ansiosta menetettiin 4p. Tai kisajännityksestä kankea kieleni (hidas käskyttäminen paikallamakuussa), jonka ansiosta meni myös 4 p. Toisaalta Jekku teki melkein yhtä hyvin kuin treeneissä, ei ne treenitkään ole viime aikoina ihan nappiin menneet. Joten ei me ehkä vielä lyödä tokohansikoja tiskiin. Jatketaan syksyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti