sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

12 v ja 12 vk

Lauman juniori ja seniori on nyt samoissa lukemissa. Juju tänään 12 viikkoa ja Jane juhli pari viikkoa sitten 12-vuotis synttäreitä. Tai ei se mitään juhlinut, koko päivä meni sen kummemin noteeraamatta eikä edes maksalaatikkokakkua näkynyt. Janen elämä on muutenkin ollut viime viikot kaikkea muuta kuin juhlaa. Ällöttävä rääpäle on edelleen täällä ja jalkakin kipeä. Kelit on hemmetin liukkaat ja etujalan lisäksi perjantaina revähti vähän takajalkakin. Eilen frouva sai manikyyrin, pedikyyrin, harjauksen ja hieronnan mikä tuntui piristävän. Jane sietää paremmin ja paremmin Jujua ja Jujukin tuntuu vähän oppivan käytöstapoja, joten eiköhän se tästä vielä iloksi muutu. Liukkautta lukuunottamatta keli on ollut vallan mainio. Loppuviikosta käytiin joka aamu "retkellä" lähikankaalla, missä hanget kantaa, linnut laulaa ja aurinko paistaa.
Jane 12 V
Pojat
Jane nauttii kevätauringosta

Juju on käynyt viikottaisilla pentutreffeillä missä saa tehdä tuttavuutta sekä ikätoverien että vähän aikuisempien koirien kanssa. Juju on edelleen eniten ihmisten perään, nykyään erityisesti ihmisten taskuissa olevien makupalojen perään, toiset koirat kiinnostaa vähemmän. Kahdenkesken Juju tykkää kyllä leikkiä, mutta jää sivummalle kun isompi porukka riekkuu. Eilen otin pikkuisen tottista samalla kun muu porukka riekkui ympärillä ja Juju innostui kyllä tottistreenistä paljon enemmän kuin ympärillä juoksevista pentukavereista. Ruokahalu on parantunut niin että nykyään Juju on ahne kuin porsas. Kaikenlainen treeni on helppoa ja kivaa, samoin leikki luistaa nykyään leluillakin. Ei pelkästään mun lahkeilla.
Jos 9-viikkoisena oli vasen korva pystyssä, niin 11-viikkoisena oli oikea
Mutta kuinkas sitten kävikään.... Molemmat korvat väsähti 12- viikkoisena
Olen ollut laiska ja vienyt koko kööriä yhdessä aamu- ja joskus iltalenkillekin. Siinä on tullut treenattua yhdessä pysymistä, kaikki kun on juosseet suurimman osan lenkistä vapaana. No hyvähän tämäkin on opetella, mutta niin olisi remmilenkkeilykin, jota ollaan harjoiteltu aika vähän. Kaupungilla käytiin keskiviikkona ja samaan tapaan kuin aikaiseminkin, Juju rakasti kaikki vastaantulijat: lapset, aikuiset, turistit ja puliukot. Hakua on kokeiltu kentällä 2 kertaa, ts Juju sai juosta kerran Elinan ja Outin väliä ja kerran Laura luo. Eipä siinä nyt vielä mitään kummempaa. Pari pikku jälkeä on myös ajettu, Tassuvaaran laitamilla on pläntti paljasta maata. Varsinaisia maastotreenikelejä saadaan kyllä vielä odotella, -10C yöpakkaset ei kauheasti edistä lumien sulamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti